Duurzaam verbouwen

Duurzaamheid

Kwaliteit en duurzaamheid gaan voor ons hand in hand.

WESTLAND constructions BV realiseert hoogwaardige woningen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Daarbij verliezen we het milieu niet uit het oog. We hebben nu eenmaal maar één planeet en willen die goed achterlaten voor toekomstige generaties.
Daarom kiezen we voor een integrale benadering waarbij we gebruik maken van de laatste inzichten en bouwtechnieken op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Zo bouwen we aan duurzaamheid
• Het verwarmen van een woning is verantwoordelijk voor het grootste deel van het energieverbruik. Door wanden, vloeren en daken goed te isoleren kunnen we een aanzienlijke energiebesparing realiseren. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het creëren van een gezond binnenklimaat door luchtdicht te bouwen en te zorgen voor goede ventilatie.
• Wij werken samen met specialisten op het gebied van nieuwe, duurzame energievoorzieningen in en rondom het huis, zoals waterpompen, zonnepanelen en convectoren.
• Wij kiezen uitsluitend voor eersteklas, duurzaam materiaal. Daarbij kijken we niet alleen naar de materialen zelf, maar ook naar de productiemethoden en het transport.
• Bij sloopwerkzaamheden zorgen we ervoor dat het afvalmateriaal op een verantwoorde manier wordt gescheiden en afgevoerd. Tijdens de bouw zelf, letten we er goed op dat er geen materiaal verspild wordt.
• Wij werken uitsluitend samen met onderaannemers en leveranciers die onze uitgangspunten op het gebied van duurzaamheid onderbouwen en actief uitdragen.

Slimme financiering

Duurzaam bouwen hoeft niet duur te zijn. Vaak is er sprake van investeringskosten die u in de loop van de tijd ruimschoots terugverdient omdat uw energielasten omlaag gaan. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor extra subsidies, speciale leningen en hypotheken. Heeft u advies nodig over de financiële mogelijkheden? Laat het ons weten! Wij werken samen met een aantal experts die u hier alles over kunnen vertellen.