Het team van WESTLAND constructions BV

Een team van gedreven professionals

Maak kennis met de mensen achter WESTLAND constructions BV

Het team van WESTLAND constructions BV bestaat uit gedreven, vakkundige mensen die elkaar goed aanvullen. Samenwerken met ons betekent ook echt dat we het samen doen. Dat betekent dat we graag met u meedenken over de beste manier om uw droomhuis te realiseren. Misschien zijn er mogelijkheden die u over het hoofd ziet. Bij WESTLAND constructions BV kijken we graag verder! Wij geloven erin dat we het beste resultaat bereiken als iedereen voor hetzelfde doel gaat. Daarom vinden we het belangrijk dat we elkaar goed aanvoelen en begrijpen.

Pieter – bouwkundig ondernemer
Het gezicht van bouwbedrijf WESTLAND constructions BV is eigenaar Pieter Westland. Hij adviseert en begeleidt klanten tijdens de voorbereidende fase van het traject en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. 
Al van jongs af aan zag Pieter voor zichzelf een toekomst in de bouw. Die droom heeft hij volledig waargemaakt. In de jaren na zijn studie Bouwkunde aan de HTI, werkte Pieter voor verschillende bouwbedrijven en leerde zo de markt als geen ander kennen.
Pieter: “Mijn passie is het realiseren van mooie woningen die optimaal afgestemd zijn op haar bewoners en hun omgeving. Van binnen naar buiten en andersom. Het creëren van zo’n fijne plek is een bijzonder en vooral leuk project waar ik mijn bouwkundige kennis en mijn jarenlange ervaring als ondernemer graag voor inzet.
Mijn dag bestaat voor het overgrote deel uit overleggen met klanten, onderaannemers, leveranciers en andere partijen die betrokken zijn bij een bouwtraject. Vanaf de start van WESTLAND constructions BV heb ik de nadruk gelegd op kwaliteit en communicatie.  In de voorbereidingsfase neem ik alle tijd om goede, realistische afspraken met iedereen te maken. Als de verbouwing eenmaal van start gaat, is het vooral een kwestie van uitvoeren, monitoren en bijsturen. Dat laat ik met een gerust hart aan mijn team over, maar ik kijk wel altijd mee. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind.  
Ik krijg energie van mooie, uitdagende projecten. Mijn ambitie is om altijd het hoogst mogelijke resultaat te bereiken, maar dat is niet het enige. Ik wil mijn enthousiasme ook op anderen overbrengen. Onze klanten moeten straks met plezier op de verbouwing terug kunnen kijken. Daarom kies ik mijn medewerkers en onderaannemers zorgvuldig uit. Het zijn allemaal teamplayers die in alle opzichten gaan voor topkwaliteit!”

Arjan – bouwkundig coördinator
Tijdens de uitvoeringsfase komt Arjan in beeld. Hij zorgt voor de planning,  stuurt de medewerkers op de bouwplaats aan en is tijdens de werkzaamheden het eerste aanspreekpunt voor klanten.

Arjan kreeg zijn liefde voor de bouw met de paplepel ingegoten. Als vanzelf rolde hij de bouwwereld in en daar voelt hij zich helemaal thuis. Naast veel kennis en ervaring met de technische aspecten van het vak, heeft Arjan het talent om altijd positief te blijven.

Arjan: “Het is mijn taak om alle partijen op één lijn te brengen zodat er een goede samenwerking ontstaat. Als de sfeer op de werkvloer goed is, dan zie je dat terug in het resultaat. Daar ben ik van overtuigd! De mooiste dingen komen tot stand als je elkaar de ruimte geeft om lekker aan het werk te gaan. Het geeft altijd weer een kick wanneer een verbouwing binnen tijd en budget wordt opgeleverd.

Het leukste van mijn vak is dat elke dag er anders uitziet. De telefoon staat nooit stil. Ik ben constant in de weer om ervoor te zorgen dat iedereen aangehaakt blijft en op het juiste moment aan de slag kan. Meestal ben ik op locatie. Er lopen altijd verschillende projecten. Ik ga wekelijks overal een paar keer langs om te zien hoe het ervoor staat. Het blijft mooi om te zien hoe een verbouwing steeds meer vorm krijgt. Elk project is anders en uniek. Het is altijd spannend of we alles precies zo kunnen realiseren zoals we voor ogen hebben.

Verder ben ik regelmatig op het kantoor in Huizen te vinden om de administratie te doen, materialen in te kopen en de werkplanning te maken. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het dan heerlijk om gebeld te worden met een urgente vraag. Ik spring meteen in de auto om te kijken wat ik kan doen. Die dynamiek vind ik gewoon ontzettend leuk”.

Het bouwteam
Ons eigen bouwteam bestaat uit een aantal ervaren, zelfstandige timmerlieden die hun vak verstaan en het belang van goede communicatie en samenwerking inzien.
Dat is ook nodig! Bij een verbouwing zijn allerlei specialisten betrokken, maar de timmerman zorgt voor de basis: de kozijnen, dakconstructies, ramen, deuren en wanden. Dat is het startpunt voor de andere bouwvakkers zoals glaszetters, metselaars, elektriciens, dakdekkers en schilders. Daarom speelt een timmerman altijd een grote rol in het coördineren van de werkzaamheden en het motiveren van de onderaannemers. Onze timmerlieden zijn stuk voor stuk echte vakmensen die kwaliteit leveren en verantwoordelijkheid nemen voor hun werk. Als spin in het web hebben ze een grote verantwoordelijkheid in het succes van ons bedrijf en die maken ze waar!