Bereid uw verbouwing goed voor en vraag op tijd een vergunning aan

WESTLAND constructions BV adviseert en biedt praktische ondersteuning

Met onze hulp vraagt u meteen de juiste vergunning aan zodat u snel aan de slag kunt.

In Nederland kun je niet zomaar een huis bouwen of een bestaande woning verbouwen. In de meeste gevallen moet je daarvoor een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Die beoordeelt of uw plannen in lijn zijn met het bestemmingsplan, de bouwverordening, het bouwbesluit en de welstandsnota. Als u niet thuis bent in de materie, is het lastig te bepalen of uw (ver)bouwplannen aan alle regels voldoen. Daarom helpen wij u graag met het indienen van de nodige vergunning.

Bouwplannen? Eerst de regels checken!
Heeft u bouwplannen? In 9 van de 10 gevallen heeft u hiervoor een vergunning nodig. Zelfs het plaatsen van een dakkapel of een schuurtje in de tuin is aan strenge regels gebonden. Check dus altijd goed of u een vergunning nodig heeft. Daarmee kunt u zich veel ellende achteraf besparen. Niemand zit te wachten op ruzie met de buren, een rechtszaak of hoge boete. In het ergste geval kunt u zelfs gedwongen worden de werkzaamheden ongedaan te maken.

Hoe vraagt u een omgevingsvergunning aan?
Het aanvragen van een vergunning is een kwestie van het invullen van een online formulier incl. bouwtekeningen ed. Op zich is dat niet moeilijk, maar u wilt natuurlijk dat uw aanvraag ook goedgekeurd wordt.
Daarom moet u weten waar uw plannen aan moeten voldoen. Bij WESTLAND constructions BV kunnen wij u hierin adviseren. Wij zijn goed thuis in alle regelingen en kennen onze weg bij de gemeenten in de regio. U kunt er zelfs voor kiezen het hele traject aan ons uit te besteden.

Let op de doorlooptijd
Is de vergunningsaanvraag ingediend, dan is de gemeente verplicht om u binnen 12 weken schriftelijk te informeren of de vergunning wordt verstrekt of niet. Als de aanvraag onduidelijk of niet compleet is, dan kan het zelfs nog langer duren voordat de gemeente een besluit neemt. Het is dus van belang dat de aanvraag tijdig wordt ingediend en goed onderbouwd is.

Interesse
Heeft u plannen voor een verbouwing, renovatie of nieuwbouw en wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact  met ons op voor een vrijblijvende afspraak!