Checklist voorbereiding verbouwing

WESTLAND constructions BV adviseert en biedt praktische ondersteuning

Met de juiste voorbereiding wordt elke verbouwing leuk en kun je er straks tevreden op terugkijken

Het ontwerp is af, de vergunningen zijn binnen, de financiering is rond en het contract is getekend. Wat kun je nog meer doen? Een heleboel! Om de bouwwerkzaamheden vlekkeloos te laten verlopen, kun je je niet goed genoeg voorbereiden. Daarom hebben we nog enkele tips voor je.

Tips om u voor te bereiden op een probleemloze verbouwing
Een verbouwing is altijd een stressvolle gelegenheid die veel spanningen geeft. Daarom is het belangrijk alles goed voor te bereiden. Dat voorkomt dat u voor onverwachte situaties komt te staan die u van uw stuk brengen.

Tip 1 Denk aan de buren!
Uw buren zijn waarschijnlijk allang op de hoogte van uw plannen. Toch kan het hen rauw op het dak vallen als we ineens komen voorrijden en de sloophamers tevoorschijn halen. Bel dus even bij de buren aan voordat de werkzaamheden daadwerkelijk van start gaan en vertel hen wat ze kunnen verwachten.
Het is bijna onvermijdelijk dat uw buren overlast hebben van de verbouwing, maar bij WESTLAND constructions doen we er alles aan om dat tot een minimum te beperken. Met eventuele vragen of klachten kunnen uw buren ook altijd bij ons terecht.

Tip 2 Maak de ruimte klaar voor de verbouwing.
Zorg dat de ruimte leeg is voordat de verbouwing start zodat er geen spullen in de weg staan die beschadigd kunnen worden. Misschien heeft u een garage of berging waar u uw meubels en huisraad in kwijt kan. Zo niet, dan kunt u eraan denken om ze tijdelijk op te slaan in een opslagcontainer of -box. Begin tijdig met inpakken en opruimen. Het kost altijd meer tijd dan u denkt.

Enkele voorbeelden:
• Als u badkamer wordt verbouwd, kunt u zich niet douchen. Misschien kunt u terecht bij vrienden of familie. Vaak zijn ook op het werk, op school of de sportclub goede faciliteiten aanwezig.
• Gedurende een verbouwing zijn sommige ruimtes in uw huis niet meer bruikbaar. Blijft u tijdens de verbouwing in uw huis? Bedenk dan goed hoe u dat gaat oplossen.
Zorg in elk geval dat u alles bij de hand houdt om de verbouwing goed door te komen (kleding, servies, toiletartikelen etc…) Soms is dat niet mogelijk en kunt u beter nadenken over alternatieven.
• Bij grote verbouwingen kan het gebeuren dat uw hele huis overhoop ligt. Gezien alle overlast die dat geeft, kan het een oplossing zijn om tijdelijk ergens anders te verblijven. Zoekt u een tijdelijke woning om de bouwperiode te overbruggen? Wij helpen u daar graag bij.

Tip 3 Check de verzekeringen
Goed om te weten! Als u tijdens de verbouwing ergens ander verblijft, dan veranderen de voorwaarden van uw woon- en opstalverzekering. Schade als gevolg van diefstal en vandalisme is alleen gedekt als er sporen zijn van braak. Verder worden bouwmaterialen die in de woning liggen, niet vergoed.
Na de verbouwing is uw woning meer waard. Maak een afspraak met uw verzekeringsagent om te kijken wat uw nieuwe woning waard is. Zo voorkomt u dat u onderverzekerd bent.

Meer weten
Heeft u voor de verbouwing vragen over de beste voorbereiding? Neem dan gerust contact met ons op. Met onze ervaring weten we overal wel een oplossing voor te verzinnen.